Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny facebookgrupp för Ludvikaborna: "här ska diskussionerna om vad som händer i stan ske"

Snacka om-grupper finns redan i både Avesta, Hedemora, Mora och Orsa och har tusentals medlemmar runtom i Dalarna. Nu får även Ludvika sin egen Snacka om-grupp.
– Sociala medier är en naturlig del av människors vardag och det här är en chans för oss att möta läsarna, säger Hampus Petersson, reporter på Nya Ludvika tidning.

Nu startar NLT Snacka om Ludvika - en facebookgrupp som vill ta plats bland andra grupper som Du vet att du är från Ludvika om..., Ludvikingar & Ludvikinnor och På gång i Ludvika och Smedjebacken.

– Vi strävar ju efter ett öppet lokalsamhälle. Här ska diskussionerna om vad som händer i stan ske. Här ska man kunna dela med sig av information, bilder och tankar. Det unika är ju att också vi på tidningen kommer att ha superkoll på och vara inne i den här gruppen dagligen, säger chefredaktören Fredrika Hillervik.

Snacka om Avesta startades i februari 2018. Idag har gruppen nästan 6000 medlemmar och inlägg görs om alltifrån bortsprungna hundar till strömavbrott och heta politiska frågor. Snacka om-grupper i Mora, Orsa och Hedemora har också startats efterhand. Och nu är det alltså dags för Ludvika.

– Så småningom ämnar vi också starta en grupp för Smedjebacksborna, säger Fredrika Hillervik

För att vara med i gruppen behöver man bli medlem. Man får sedan dela bilder, länkar och kommentera andras delningar som man vill. Förutsatt att man håller god ton och följer gruppens policy.

– Jag som reporter hoppas att det kan dyka upp en del matnyttiga tips om högt och lågt. Det här blir förhoppningsvis en plats där man kan prata om saker som händer i kommunen men också kommunicera direkt med tidningens reportrar, säger Hampus Petersson.

Här går du in för att bli medlem i facebookgruppen!

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips