Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny demonstration hålls för att uppmärksamma situationen för kurderna i Afrin

Förra helgen höll Kurdiska föreningen i Dalarna en manifestation i Borlänge
I morgon, lördag, anordnas en demonstration på samma tema. Man vill att Turkiets attacker mot kurderna i Afrin, beläget i norra Syrien, ska stoppas.

Demonstrationen går under parollen ”Demonstration i solidaritet med Afrin” och inleds vid Jussi Björlings torg i Borlänge klockan 14.00 på lördagen. Demonstrationen fortsätter sedan mot Kupolen där den avslutas.

Den gångna helgens manifestation anordnades av Kurdiska föreningen i Dalarna. Lördagens demonstration anordnas av NCDK-Dalarna ( Kurdiska demokratiska samhällscenter), Svensk-kurdisk kulturförening samt svensk-kurdisk kvinnoförening Sema.

– Jag hoppas att så många som möjligt kan komma och visa sin solidaritet med folket i Afrin och de modiga kvinnor som slåss mot fascismen, säger Azad Heyderi från Rojavas representation i Sverige, i ett pressmeddelande.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här