Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny butik efter Expert

Det blir återigen hemelektronik i de lokaler som stått tomma efter först On Off och sedan Expert på gågatan i Mora. I skyltfönstret står nu reklam för El-Giganten och portalen i entrén till butiken har målats om i blått.

Under nästa år ska Elgiganten öppna en ny butik i Mora-Noret. Tidningen har tidigare skrivit om planerna på att driva Elgiganten i Mora-Norets köpområde som en Franshise butik. Till den nya butiken i Noret skulle enligt de planer som presenterats tidigare personal ha rekryteras under våren 2013. Det skulle handla om cirka 15 tjänster till säljare och lagerarbetare.

– Men när det uppstod den olyckliga situationen tidigare i år när Expert slog igen då valde Elgiganten att etablera sig tidigare än planerat, säger butikschefen Michael Frisk.

Han hade själv jobbat på både On Off samt Expert och har en mångårig erfarenhet i branschen.

Michael Frisk anlitades av Elgiganten som ny butikschef för att dra i gång den tidigarelagda starten.

– Jag tog med ett sammansvetsat team från Expert på fyra personer. Sedan har vi dessutom anställt ytterligare 3-4 personer. I butiken på gågatan ska vi vara mellan 8-10 personer.

Målet är att öppna inom kort, förhoppningsvis redan nu i november.

– Det känns väldigt bra att Elgiganten gick in så här snabbt. Det är aldrig kul när det uppstod en situation som i somras.

Verksamheten på gågatan kommer att lokalmässigt inrymmas på samma yta som gällde för Expert.

– Men genom Elgiganten har vi tillgång till ett större sortiment.

Sedan när butiken är klar i Mora-Noret så är planen att verksamheten flyttas från centrum upp till Noret.

Enligt Michael Frisk kan den flytten ligga cirka tolv månader bort. Det är fastighetsägaren för området, Sjaelsö Sverige AB, ett företag som specialiserat sig på handelsetableringar, som sköter den utbyggnaden.