Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny brand norr om Dala-Järna

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

En skogsbrand har blossat upp söder om sjön Balsen utanför Dala-Järna. Räddningstjänsten är på plats och branden är under kontroll.

Annons

Larmet kom vid 14.10-tiden då en rökpelare ska ha setts i skogarna nordost om Dala-Järna. Räddningstjänsten har arbetat med att lokalisera branden och vid 15-tiden hade de pejlat in var branden fanns.

Räddningsstyrkor från Vansbro och Leksand är på plats för att bekämpa branden som är på ett hygge. Det okänt hur stort område som brinner.

Räddningstjänsten Dala-Mitt bistår genom att räddningsstyrkan i Gagnef täcker upp för Leksand. Styrkan i Björbo kan komma att kallas ut då branden är nära kommungränserna.

Det brann på en yta om 50 gånger 75 meter och räddningsstyrkorna fick den ganska fort under kontroll. Enligt chef i beredskap Jens Hermansson så är det förmodligen åska som orsakat branden.