Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Brageförlust inför storpublik

NY VERSION. Brage höll jämna steg med topptippade Hammarby i en dryg timme.

– Sedan fick vi betala dyrt för att vi hade match i måndags, säger Bragetränaren Conny Karlsson.

Ett betydligt piggare Hammarby vann rättvist med 2–0 mot ett Brage som kroknade rejält, såväl fysiskt som mentalt.

Annons

Efter tre raka förluster var det ett taggat hemmalag som tog emot Bajen. Ledningen, med Conny Karlsson i spetsen, hade gjort små justeringar i startelvan och bland annat flyttat upp Dulee Johnson som "tia", positionen mellan anfall och mittfält.
Ett lyckat drag som omgående resulterade i ett par vassa Bragechanser, där just Dulee var inblandad.
– Jag trivs bra i den positionen och har spelat där förut i Holland, Sydafrika och Grekland. Synd på mina skott, jag hade två bra lägen, men målvakten gjorde bra räddningar, säger Johnson.
Även i början av den andra halvleken hade Johnson en bra möjlighet, men skottet blockerades effektivt av en Hammarbyförsvarare.
I fjol punkterade Christophe Lallet mötet på Domnarsvallen när han fastställde slutresultatet till 2–0. I årets möte inledde Hammarbyspelaren målskyttet. Lallet byttes in i den 66:e minuten och tre minuter senare placerade han bollen i det bortre hörnet från ett läge till höger om Bragemålvakten Patrik Carlgren.
– Fantastiskt. Christophe sa till mig att han skulle göra mål när vi bytte in honom, säger Hammarbytränaren Gregg Berhalter.
Åtta minuter senare var det dags igen.
Nikolas Ledgerwood sköt, Carlgren var på bollen, men den hade ändå tillräckligt med fart för att rulla över mållinjen.
– Så tråkigt. I 60 minuter gör vi en okej insats. Sedan är det den gamla vanliga visan. Vi bjuder på enkla misstag, släpper in mål och förlorar, säger Dulee Johnson.
Bragestjärnan erkänner att det är tungt mentalt och att tankarna på ännu en förlust kom smygande efter Hammarbys första mål.
– Vi tappade allt efter deras mål.
Tränaren Conny Karlsson menar också det täta schemat med två matcher på fyra dagar blev för tufft.
– Självklart bidrog Hammarbys mål till att luften gick ur oss, men vi tyckte oss också se att måndagsmatchen spelade in. En sådan här match, med så härlig inramning, triggar spelarna och det är lätt att man gör lite mer än normalt. Vi orkade bara i ungefär 60-65 minuter.
Första halvleken var Karlsson nöjd med.
– Ett stort kliv framåt i jämförelse med våra tidiga prestationer. Det var också klart intressant att se Dulee i den nya positionen. Jag tror att han kan växa in i rollen som tia.
Än en gång drog Brage på sig fyra varningar. Bland annat fick anfallaren Dragan Kapcevic, fortfarande mållös, se det gula kortet, vilket innebär att han är avstängd i bortamatchen mot Falkenberg den 17 maj.

MATCHFAKTA: Brage–Hammarby
0–2 (0–0)
Målen: 0–1 (69) Christophe Lallet, 0–2 (77) Nikolas Ledgerwood.
Hörnor: 4–8 (2–3).
Varningar, Brage: Patrik St Cyr, Dragan Kapcevic, Jan Tauer, Andreas Ljunggren-Eriksson.
Domare: Dragan Banjac, Haninge.
Publik: 4 802.

Laget: Patrik Carlgren – Johan Persson, Peter Magnusson, Niklas Sandberg, Jan Tauer – Mats Cato Moldskred, Patrik St Cyr (67), Andi Toompuu, Andreas Ljunggren-Eriksson – Dulee Johnson, Dragan Kapcevic (74).
Ersättare: Bryan Meredith, Peter Nilsson, Adam Gradén (67), Oscar Andersson, Martin Rosell, Tyler Ruthven, Njogu Demba-Nyrén (74)