Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny bok om LIF

Lars Ingels fortsätter att fördjupa sig i Leksands IF:s historia. 2003 lanserades hans första bok "Leksand så klart - det kompletta uppslagsverket", 2005 kom "Leksands stora grabbar - från Sigge till Sigge", och lagom till klubbens 90-årsjubileum i år släpps "Guldboken. Leksands IF:s SM-guld 1969, 1973, 1974, 1975".

Ingels har gjort en djupdykning i arkiven och grävt fram tidsandan och stämningen från åren då klubben gick från att vara bra till att bli bäst, från att vara omtyckt till att bli superpopulär.

Samtidigt har fotograf Leif Forslund, som fotograferat ishockey i Leksand sedan början av 60-talet, valt ut 200 bilder på guldhjältarna både på och utanför rinken.

Under guldåren gjorde laget 742 mål på 126 matcher, vilket resulterade i 94 segrar och fyra SM-guld. Totalt kan 32 spelare titulera sig svenska mästare med LIF.

Guldboken har tryckts i 3 000 exemplar i stort format på 128 sidor. Boken är utgiven av Sportförlaget i samarbete med Leksands IF ishockey.