Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Bandidoshäktning

Två medlemmar sitter redan häktade. Nu har ytterligare en person med nära koppling till Bandidos avdelning i Borlänge häktats i samma ärende kring grova narkotikabrott.

Den 26 maj genomförde maskerade poliser ett tillslag mot Bandidos nya klubblokal i Borlänge.

Strax innan anhölls flera personer kopplade till organisationen i sin frånvaro. Två av dem, en 37-årig Falubo utpekad som ledare för avdelningen och en 26-åring från Borlänge, häktades två dygn senare misstänkta för grova narkotikabrott.

Nu har ytterligare en person, en 24-åring med en uppsatt position inom Bandidos supportgruppering, Chicanos, häktats vid Falu tingsrätt. Han misstänks för tre fall av narkotikabrott.

Mannen anhölls i sin frånvaro vid samma tidpunkt som de andra frihetsberövade – men polisen fick tag i honom först vid ett tillslag mot en bostad i centrala Borlänge i måndags.

Narkotikabrotten han misstänks för ska ha skett i Borlänge vid tre tillfällen – två i mars och ett i juni. Vilken inställning 24-åringen har till misstankarna är ännu oklart.

– Jag vill inte säga någonting alls, säger mannens förordnade försvarare Ulrika Åsåker.

Sekretess råder kring ärendena. Klart är ändå att häktningen av 24-åringen rör samma ärende som lett till de tidigare häktningarna av de två Bandidosmedlemmarna.

Åtal mot de tre ska vara väckt senast den 25 juni.

– Det finns alltför många förhör som ska hållas och tekniska utredningar som ligger hos SKL som kommer att ta lite tid. Jag hoppas att åtal kan väckas inom två veckor, men vi får väl se, sade kammaråklagare Niclas Eltenius till DT i onsdags.

Ytterligare personer är misstänkta i ärendet, men har släppts på fri fot.

Den 37-årige ledaren åtalades dessutom på torsdagen, misstänkt för brott mot fordonsförordningen. Han ska, enligt åtalet, ha kört sin bil utan att ha alla däck dubbade i mars i år. 37-åringen förnekar brott.

DT har sökt kammaråklagare Niclas Eltenius.