Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ägare av ABB-gymnasium

AB Arvid Svensson köper ABB Industrigymnasium.

Annons

Skolans fokus på att utbilda i samarbete med näringslivet stärks. ABB Industrigymnasium startade 1994 av ABB och är en av Sveriges första friskolor. Skolan har sedan 2003 varit lärarägd. Av 35 medarbetarna har 18 varit ägare. Ägarna har en tid sökt efter en ägarlösning som stärker och långsiktigt tryggar framtiden

– ABB Industrigymnasium har fantastiska lärare som genom målmedvetet arbete har lyft skolan till ett av Sveriges bästa tekniska gymnasier. Det ser vi inte minst genom elever som är mycket nöjda med sin utbildning och har mycket goda förutsättningar både på arbetsmarknaden och att genomföra högre studier, säger VD Fredrik Svensson i AB Arvid Svensson.

– Vi är mycket glada över att Fredrik Svensson går in som ägare. ABB:s starka engagemang kvarstår och ABB Industrigymnasium ligger oss fortsatt mycket varmt om hjärtat, säger Johan Söderström, VD ABB Sverige. Med Fredrik Svenssons engagemang och ABB:s teknik har vi utmärkta förutsättningar att tillsammans fortsätta att utveckla en högkvalitativ gymnasieskola.

Cirka 450 elever går på skolorna i Ludvika, Sala och Västerås.                                                                                                                                           

Annons