Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill de få i gång studentlivet i Borlänge

Studentlivet i Borlänge är för tråkigt. Men nu ska det bli ändring på det. Studentföreningen 6M vill engagera hela Borlänge för att det ska bli en roligare studentstad.

Ett gäng studenter på Högskolan i Borlänge har bestämt sig för att aktiviteterna i studenthuset Tenoren ska få sig en nystart. De menar att det varit för dåligt för länge nu.

– Studentlivet i Borlänge har försämrats i stadig takt. Så det behövde nog nå botten för att det skulle hända något, säger Rebecca Frölander.

– Det var samma gamla traditioner, utan att man tänkte annorlunda, säger Jenny Andersen.

De är båda 21 år, studerar detaljhandelsprogrammet och är engagerade i studentföreningen 6M. I Tenoren förfogar föreningen över en publokal och klubblokal där man nu vill öka aktiviteterna för att studenter på olika utbildningar ska kunna träffas. De anordnar nu quizkvällar, pubkvällar, ölpingis och i klubblokalen har man olika teman varje fredag.

– Det är inte någon som tagit initiativet riktigt tidigare. Problemet är att folk inte vet om att de kan ha något evenemang här, säger Jenny.

– Men nu finns engagemanget och vi vill försöka få i gång snacket, säger Rebecca.

Men inte bara vill föreningen nå ut till studenterna på högskolan, de vill även engagera resten av Borlänge. De har redan varit i kontakt med kommunen men vill också ha kontakt med restauranger och pubar om olika samarbeten.

De vill också att fler ickestuderande Borlängebor ska besöka deras evenemang. Därför har man ökat antalet gäster som studerande kan ta med sig till Tenoren från två till fem.

– I Borlänge stad känner alla varandra så då måste några känna någon på högskolan. De som är ifrån Falun och Borlänge har ju sina gäng, säger Jenny.

Föreningen har en tajt budget, men förhoppningen är också framöver att man ska kunna ha artistframträdande i klubblokalen.

– Får vi i gång studentlivet så gynnar det Borlänge som stad. Borlänge kan bli det nya Lund eller Uppsala, säger Jenny.