Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu växer Gränsbua

Gränsbua växer och inom kort kommer den lilla gränsbutiken i Flötningen att kunna inviga den nya utbyggnaden som ska rymma frysar och kylavdelningen.
– Går det som vi hoppas så ska allt vara klart innan julhandeln drar igång, säger Roger Svingen, som driver butiken tillsammans med sambon Camilla Karlsson.

Roger och Camilla tog över Gränsbua från Sören Landenberg sommaren 2010. Ett år senare hade två lösa moduler kopplats till butiken och skapat ett rejält mycket större utrymme för främst dricka och kyl- och frysvaror.

Knappt hann den sista spiken slås i innan Roger planerade vidare. Nu byggs butiken på med en ordentlig tillbyggnad som ska ge ny plats för kyl- och frysdiskarna.

– Tyvärr är det tuffa tider när det gäller riskkapital och inte alltid helt lätt att få med sig bankerna, men jag har löst det här och tror på de nya ytor vi nu skapar, säger Roger.

Den växande verksamheten och har också lett till en nyanställning i verksamheten, som har de norska kunderna som viktigaste målgrupp. Men butiken ser samtidigt till att det finns en butik kvar i gränsbyn.

Roger var också en av de första som valde att ta sina mejerileveranser från Gefleortens mejeri genom Grönsakshallen i Mora.

– Det är något som jag verkligen inte haft anledning att ångra. Det fungerar jättebra, konstaterar Roger.

Samtidigt som Roger bygger ut sin butik, som också är ombud för systembolaget, så växer just systembolagets egen satsning nere i Idre nu upp.

– Den blir ju inte så stor och jag är inte orolig för att det ska påverka min verksamhet särskilt mycket. Många av de norska stugägare som handlar här kommer knappast att ta bilen ner till Idre och ytterligare åtta mil när de kommer hit en fredagskväll. Visst kommer jag att märka av att Systembolaget öppnar i Idre, men jag tror inte det kommer att påverka vår verksamhet här vid gränsen särskilt mycket.

Istället bygger Roger för att allt fler ska nöja sig med att kunna handla det som behövs direkt innanför den svenska gränsen i Flötningen.