Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vågar Hanna Turi satsa igen

Förra året släppte hon debutskiva. Nu är Hanna Turi på gång med ny musik igen. Men först ska hon spela i Kina.

I dag reser pianopoplöftet Hanna Turi till Borlänges vänort Wuhan i Kina för att spela på festivalen Love and Peace. Med sig har hon tre tjejer från Borlänge kommun och två från Peace & Love foundation.

– Vi är bara tjejer som ska åka, det är lite speciellt. De har varit i Borlänge tidigare från Wuhan och tittat på Peace & Love och så har de en egen festival, Love and Peace som jag ska spela på. Jag är den enda akten utifrån så man vet inte hur man kommer att tas emot, säger Hanna Turi.

Hon berättar att Love and Peace är en liten festival och man inspirerats mycket av Borlänges Peace & Love. För Hanna själv är det första gången i Kina.

I januari förr året kom debutalbumet Some old tapes och inom någon månad är det dags för Hanna Turi att släppa nytt igen.

– Jag är aktuell med ny musikvideo och en singel som heter You collect. Jag står just nu och funderar om jag ska släppa den själva eller på något bolag. Det är en väldigt dynamisk låt. Den är experimentell och annorlunda, folk kommer haja till. Helhetsbilden nu känns mer elektronisk . Jag tror jag har vågat köra på lite mer. Jag är inte så skitnödig. Så kan man sammanfatta det.

Tanken är att Hanna Turi ska släppa en rad singlar med jämna mellanrum framöver, så att de till slut blir ett album. Förra skivan släpptes på Peace & Love artists. Men i december valde Hanna att lämna skivbolaget och tog sedan en paus i spelandet.

– Jag har egentligen inte spelat så mycket det senaste året, jag har legat lågt. Jag har känt att jag ville ha distans till musiken ett tag. Och nu känner jag att det bär frukt. Jag känner mig inte lika rädd för musiken eller rädd för vem jag är som artist längre. Jag har vuxit i Hanna Turi-skorna.Jag provar ingen annans skor längre, utan jag har vuxit i mina egna.