Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tar Falu BS över centrumfotbollen

/

På Falu BS styrelsemöte i onsdags kom det efterlängtade beslutet:
Klubben tar över Falu FK:s fotbollsverksamhet.
– Det viktiga är att BS nu är redo att ta fullt ansvar för centrumfotbollens utveckling, säger Folke Flomyhr, ordförande i Falu BS.

Annons

Den 12 januari lämnade Falu FK in en konkursansökan och arbetet har sedan dess pågått för fullt för att klubbens verksamhet skulle tas över av Falu BS.

Efter ett möte i tisdags mellan berörda parter, var tongångarna positiva, och vid ett styrelsemöte på onsdagskvällen kom beslutet att Falu BS tar över Falu FK:s verksamhet.

Det här står att läsa på Falu BS Fotbolls hemsida:

"Beslutet den 28 januari blev nu att BS-föreningens (Falu BS FK) avsikt är att överta den konkursande FK-föreningens (Falu FK) verksamhet (om och från det datum det nu är möjligt), innebärande bland annat att BS övertar FK:s platser i seriesystemen; vad avser damer A-lag i division 2 och herrar A-lag i division 3.

Det förutsätter dock (som även står i BS-beslutet) att Dalarnas Fotbollförbund (DFF) respektive Svenska Fotbollförbundet (SvFF) bifaller de båda föreningarnas gemensamma framställan om att BS ska få överta FK:s platser i seriesystemen för dam- respektive herrlaget.

BS-beslutet innefattar även att "varje enskild spelare i Falu FK individuellt medges rätt att teckna en övergångshandling till Falu BS FK".

– Men den skuld som uppstått inom Falu FK hanteras av utsedda konkursförvaltare och kommer inte att beröra BS-fotbollen, säger Folke Flomyhr.

Annons