Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu startar jakten på 2 000 VM-volontärer

Många kommer att ges chansen att arbeta med skid-VM 2015.
Nu startar nämligen organisationen jakten på att hitta 2 000 volontärer.
– Intresset är stort, vilket är bra, säger Gunilla Back, volontäransvarig.

De första förfrågningarna, om att bli volontär under skid-VM i Falun 2015, kom bara några timmar efter det att Falun vunnit VM-omröstningen i turkiska Antalaya i juni 2010.

Men det är nu som jakten på allvar startar med att hitta 2 000 volontärer.

– Jag måste säga att jag blev väldigt inspirerad av OS i London och jobbet som deras volontärer gjorde. Volontärerna är bland det viktigaste vi har och en viktig länk i kedjan, säger Gunilla Back.

På måndag öppnas en speciell volontärportal på VM-arrangörens hemsida, där det är möjligt att anmäla sitt intresse genom att registrera sig. Åldersgränsen för att bli volontär är 16 år.

Tre av dem som kommer att anmäla sig är Håkan Syrjä, Sven Hillgren och Madelene Håll:

– Som Falubo ser jag gärna att det händer något stort i stan, som ett skid-VM. Jag är genuint idrottsintresserad och engagerad i skidklubben i Korsnäs, vilket gör att jag kommer att anmäla mig som volontär. Jag är beredd att satsa några semesterdagar, säger Håkan Syrjä.

– Ett skid-VM är det näst största skidevenemanget efter OS, och jag höll verkligen tummarna för att Falun skulle få VM. Nu har jag jobbat som skidspelsfunktionär de senaste åren, och ser fram emot att få jobba även under skid-VM; säger Sven Hillgren.

– Jag har jobbat inom mediesektionen under några år och vill vara med och utveckla den vidare, säger Madelene Håll.

Skidspelens drygt 800 funktionärer, vilket ger en bra grundbas för volontärverksamheten under VM, måste också gå in och registrera sig på hemsidan.

– Vi måste få in deras personuppgifter. Skidspelsfunktionärerna tillhör en kategori av volontärer som redan har en stor erfarenhet, och som vi kommer att få stor nytta av i samband med VM, slutar Gunilla Back.