Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu startar folkmusikhösten

/

I kväll, fredag, drar föreningen FaluFolk musik & dans i gång höstsäsongen med spelmännen Esbjörn Hazelius och Johan Hedin. Sedan följer en välfylld höst.
– Jag är stolt att vi har så mycket att erbjuda faluborna, säger Ann Sjödén, vice ordförande.

Annons

Det är inga problem för FaluFolk musik & dans att få vare sig publik eller artister till sina arrangemang. Förra säsongen var mycket lyckad, tycker Ann Sjödén.

– Det är en jättefin uppslutning, det är det som är så kul. På caféerna är det alltid minst hundra personer. Det var därför vi orkade ta tag i föreningen, vi viste att det fanns publik och många musiker i närheten som vill spela, säger hon.

Ambitionen är att hela tiden presentera nya artister och det har man lyckats bra med. Duon Esbjörn Hazelius och Johan Hedin är synnerligen väletablerad, men det är första gången de besöker FaluFolk musik & dans.

– På caféet är det nordisk folkmusik som gäller eftersom de ska kunna spela till dans. Där finns en stor källa att ösa ur. Det är en sådan påfyllnad bland nordiska folkmusiker. På våra konserter är det mer världsmusik. Det är verkligen nytt i Falun hela tiden.

Att så många dyker upp beror även om den öppna atmosfären, tror Ann Sjödén.

– Kommer det nya människor blir folk glada. Det är mycket olika åldrar också.

Ann Sjödén betonar deras goda samarbetspartners, som gör att de kan erbjuda mer än bara konserter och cafékvällar.

– VI samarbetar med Kopparstaden om barnföreställningar, Aspeboda polskevänner och inte minst Plastic Paddy med sina irländska jam. En annan rolig samarbetspartner för oss – och för dem tror jag – är folkmusikens hus.

De samarbetar om Folkmusiknatta och en del konserter.

– Vår höjdargrej är exempelvis Taraf de Haïdouks – de var här på FFF och många har goda minnen från deras häftiga konserter. Längtar man efter FFF så ska man boka in den kvällen.

Annons