Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ställs de på varsin sida

Roger Jonsson, Peter Hinders och Jocke Paulsen har lagt ner många år i Kais Mora IF.
Jonsson är kvar i föreningen. Hinders och Paulsen däremot har tagit steget till rivalen IBF Falun.
På söndag står trion på två olika sidor när det första daladerbyt i Superligan spelas i Unihoc Arena.
– Det kommer att bli en fartfylld och rolig innebandy, lovar alla tre tränarna.

Annons

De har hur många år som helst i samma förening, men nu är bara Roger Jonsson kvar i Kais medan gamle parhästen Peter Hinders har huvudansvaret i IBF Falun.

Under många år hade duon tillsammans hand om Kais Moras P90/91-lag. Flera av killarna ifrån den årskullen är nu stommen i klubbens allsvenska lag.

Sedan gick Hinders och Jonsson skilda vägar. Roger tog tillsammans med Micko Holback hand om Kais damer, som då låg i division 1, men som nu är ett av Sveriges bästa lag.

– Jag har stor respekt för Roger, han är riktigt duktig. När han gör något så gör han det till 110 procent och han var verkligen lyckats, säger Peter.

När "skilsmässan" var ett faktum fortsatte Hinders med sitt ledarskap bland Kais ungdomar. Tills han inför förra säsongen fick ett erbjudande från IBF Falun, att ta hand om klubbens damlag i tvåan.

– Jag kunde tänka mig att stanna i Kais, om jag fick jobba med Roger igen. Men då fick jag höra av sportchefen Jonas Thomsson att Anders Sundbye kommit in där som assisterande.

– När sedan både min dotter och son kom in på skola i Falun, så passade det bra att tacka ja till IBF:s erbjudande.

– Men jag hade 15 jättebra år i Mora, det är där jag fått chansen att utveckla mig som tränare, poängterar Peter.

Redan första året var han nära att leda IBF upp i ettan, men laget stöp på målskillnad. Vilka som tog steget upp? Kais Mora UIF.

Men i stället för en division upp, blev det två snäpp uppåt för Hinders då han fick erbjudandet att bli tränare för A-laget.

Han tackade ja och med sig tog han en annan gammal ledare från Kais Mora; Jocke Paulsen. Liksom för Hinders är det premiär för Paulsen i högsta damligan.

Det är Peter som har huvudansvaret medan Jocke sköter coachningen.

– Vi trivs tillsammans, är bra på olika saker, och då gör vi det bästa för att utnyttja dem, säger Peter om rollfördelningen.

Det blir en hel del timmar i bil när firma Paulsen/Hinders åker mellan Mora och Falun. Taktik och laguttagning diskuteras och den här veckan har nog det mesta snacket handlat om Kais Mora.

– Vi har sett dem hur mycket som helst, så nog vet vi hur de spelar, säger IBF-tränarna halvt på skämt, halvt på allvar.

IBF-duon för självklart över favoritskapet på Kais Mora, som i fjol tog över som nummer ett i Dalarna efter att Falun dominerat i många år.

– Vi möter ju ett av världens bästa klubblag, men även Barcelona förlorar ibland, säger Paulsen som gör en jämförelse med fotbollsgiganten.

– Och sedan har Kais världens bästa spelare i Therése Karlsson, poängterar de båda.

Roger Jonsson vill dock tona ner favoritskapet.

– Falun har också ett bra lag. Visst, de har tappat tre väldigt duktiga spelare, men i fjol tappade vi åtta spelare som alla hade landslagsmeriter, ändå tog vi oss till SM-final.

– Man ska alltid ha en så hög målsättning som möjligt, poängterar Moracoachen.

Det tre tränarna är skolade inom samma innebandy, där det offensiva spelet går i första hand.

– Vi gillar inte stökinnebandy utan vill bjuda publiken på fart och fläkt, säger Paulsen.

– Det blir rock'n'roll på söndag, hoppas Hinders.

– När det är derby gäller ingen taktik. Jag vill se mycket folk på läktaren och att de ska få se en svängig match, är Jonssons förhoppning.