Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu spricker Sabaton

Sabaton har en ny skiva och ett antal långa turnéer framför sig – men nu kan DT avslöja att bandet har spruckit i sin nuvarande form.

Annons

Enligt säkra källor till DT kommer Sabaton att splittras. Sångaren Joakim Brodén och basisten Pär Sundström kommer enligt vad tidningen erfar att fortsätta att driva bandet med nytt manskap. Anledningen till varför medlemmarna går skilda vägar är inte känd och Joakim Brodén, som även är bandets huvudsaklige låtskrivare, vill inte bekräfta uppgifterna.

– Jag vill inte kommentera det överhuvudtaget, säger han.

Men du dementerar det inte?

– Jag kan inte säga någonting om det så länge bandaren är på.

– Vad jag kan säga är att det är jäkligt tråkigt att sådana rykten sprids, avslutar han.

Sabaton har just spelat in sin nya skiva Carolus Rex, som kommer att släppas i en svenskspråkig och en engelskspråkig version. Temat på skivan är den svenska stormaktstiden i allmänhet och Karl XII i synnerhet. Skivan släpps den 23 maj på bolaget Nuclear blast

Den 10 april inleds Sabatons kommande Nordamerikaturné i Tampa, Florida. Sedan väntar en fullspäckad festivalsommar, som avslutas på Rockstad: Falun. Till hösten kommer de bland annat att turnera i Sverige tillsammans med förbanden Raubtier och Dynazty.

Medlemmar förutom Joakim Brodén och Pär Sundström har varit Daniel Mullback, Rikard Sundén, Oscar Montelius och Daniel Myhr.

På Sabatons hemsida så har de gamla pressbildena och bandbiografin plockats bort med hänvisning om att en uppdatering kommer inom kort.