Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu smäller det snart i Tyngsjö

De hade ramlat ur skyttesportförbundet, förlorat organisationsnumret och föreningshuset stod på trekvart. Om två veckor arrangerar de sin första tävling på sju år.

Kring 1930/1940-talet startade Tyngsjö skytteförening och fram till 90-talet arrangerades jaktstigar och skyttetävlingar kontinuerligt. Men så hände något och de senaste åren har det bara gått utför.

– Det gick så långt att skjutbanan höll på att avvecklas och en sån behövs för att till exempel träna inför jakten, berättar Morgan Johansson, ordförande i nyuppstartade Tyngsjö skytteförening.

Men så i juni i år tog Fredrik Broberg tag i saken och de senaste tre månaderna har ett intensivt arbete pågått för att sparka i gång föreningen.

– Det har varit massa pappersarbete, fix med säkerhetsvallen och skyttestigar och framförallt jobb med att räta upp baracken som höll på att ramla sönder, berättar Fredrik Broberg, banchef för skjutbanan.

Men nu är banan fit for fight, föreningen är godkänd, baracken står stadigt och den 29 september arrangerar Tyngsjö skytteförening sin första riktiga tävling på sju år.

– Då blir det kretsmästerskap för jaktlagen i hela Malungskretsen, säger Broberg och fortsätter berätta att tävlingen delas upp i tre tävlingar. Dels blir det en individuell jaktstig och så plockas de sju bästa ut från varje lag i en grupptävling, dels ett mästerskap i älgskytte.

– Kommer man dit är jaktstigen obligatorisk men mästerskapet är frivilligt, det är mest en rolig grej.

– Det har varit många timmars arbete men nu känns det väldigt bra. Ett stort tack till alla som hjälpt till, avslutar Broberg.