Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska Sveriges fulaste stad koras – kan bli Borlänge

I en inofficiell omröstning vill Arkitekturupproret utse den fulaste staden i landet. Just nu ligger Borlänge på en andraplats.

Arkitekturupproret beskriver sig själva som en folkrörelse som började som en grupp på Facebook. Rörelsens mål är att vackrare och trivsammare städer och boendemiljöer.

Nu ska Arkitekturupproret utse Sveriges fulaste stad, och sedan tre veckor tillbaka har en omröstning pågått på rörelsens Facebook-sida där över 1 000 personer hittills svarat på frågan om vilken stad som är fulast.

– Vi vill få i gång en debatt kring utseendet på vår omgivning. Det här är ett sätt att göra det på, säger föreningen Arkitekturupprorets ordförande Sigvald Freylander till Aftonbladet om varför man genomför omröstningen.

Läs också: Ny lista: Här är Sveriges fulaste orter – stad i Dalarna kniper plats

Det är just en jämn kamp i toppen av omröstningen, mellan Västerås och Borlänge där Västerås leder med 339 röster över Borlänges 312 röster. Efter omröstningen kommer det bli en prisceremoni, och vinnaren kommer få förslag på hur de kan göra sin stad med attraktiv.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här