Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu luras Nummerupplysningen.se

Just nu ramlar det in en rad med klagomål nummerupplysningen.se.
–Min uppfattning är att de har startat en drive mot företag i norra Dalarna. Jag har fått in ett antal klagomål från framförallt äldre företagare, säger konsumentvägledare Christina Bröms i Mora.

Det handlar inte om att någon ringer eller skickar luriga mail. Företaget skickar istället ut till brev med en uppmaning om att rätta uppgifter och utskicket innehåller också en del felaktigheter som förväntas bli rättade.

– Vad många då gör är att de fyller i rätt mobilnummer, skriver under och returnerar handlingen i det frankerade kuvertet. Vad de då inte uppfattar är att de skriver på en beställning som kostar 6000 kronor per år för två år, plus moms, säger Christina.

– Det här har dykt upp den senaste veckan och breven gick ut under oktober. Nu kommer fakturorna, säger Christina.

För den som orkar läsa det finstilta, står det att det handlar om en förtursexponering om 5895 kronor som är bindande. Företaget hävdar också att de som företagare inte har rätt till ångervecka.

– Nu har många av de som kontaktats och som också skrivit på, en passiv näringsverksamhet. Då har de också rätt att betraktas som konsument med ångerrätt, betonar Christina.

– Det viktiga är att inte skriva på utan att noggrant läsa igenom, men i det här fallet handlar det om ett brev som inte är en komplettering utan ett vilseledande brev.

För den som skrivit på gäller det att bestrida krav och begära kreditering av skulden, betonar Christina.

– Det är viktigt att få det kvittot att skulden ör krediterad, annars lever den i tre år.

Ett alternativ för den som genomskådar försöket att luras är att returnera det frankerade kuvertet utan innehåll, så får nummerupplysningen åtminstone betala portot. Svara på telefon gör inte företaget, numret som anges har upphört. Men hos Svensk handel finns över 600 anmälningar mot företaget, liksom två domar.