Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu lämnar han Svenskarnas Parti

Lars-Erik Karlsson har bestämt sig för att hoppa av Svenskarnas Parti.
– Jag vill inte att mina närmaste ska bli lidande för att jag gjorde något utan att tänka mig för.

Som tidningen berättat vid ett par tillfällen har två av fullmäktiges ledamöter bytt parti från Sverigedemokraterna - SD, till Svenskarnas Parti - SvP.

Detta utan att egentligen veta vad partiet står för.

– Man handlar först och tänker sedan. Det är inte första gången det händer, säger Lars-Erik Karlsson.

– Men nu har jag läst igenom allt material och konstaterar att SvP har många saker jag tycker är bra, men att det också finns saker jag inte kan ställa mig bakom. Till exempel att invandrare inte ska få ha maktpositioner i Sverige. De som är uppväxta i Sverige borde få samma rättigheter som vanliga svenskar.

Men det var egentligen inte detta som fick honom att begära utträde så snabbt.

– Det var mina närmaste som tyckte det hela var obehagligt. De hör folk prata på stan´, skratta och kalla oss idioter. Det kändes väldigt olustigt för alla. Jag vill inte att andra ska få betala för mina åsikter.

Så i går gjorde han slag i saken. Först ringde han Sverigedemokraterna.

– Det räckte med ett samtal för att går ur.

Men Svenskarnas Parti ville ha ett skriftligt utträde.

– De ska skicka mig blanketter som jag kommer att skriva på, försäkrar Karlsson.

Han är lite förvånad över all uppståndelse som blivit runt hans partibyte, men är samtidigt medveten om att han valt partier som inte betraktas som helt rumsrena av samhället.

– Nu bryr jag mig nog inte om att gå med i något parti alls framöver. Jag kommer att sitta av min tid i kommunfullmäktige som politisk vilde, men sedan får det vara slut. Jag kan inte uträtta något i fullmäktige i alla fall.