Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer succéshowen till Leksand

Fredrik Lindström kommer tillsammans med Henrik Schyffert med showen Ljust & Fräscht om svenskarnas inredningshysteri till Tegera arena i Leksand i kväll.

Hur ser det ut hemma hos dig?

– Det är svårt att beskriva. Henrik Schyffert säger att jag har tantig smak, men jag vet inte om det stämmer. Men jag har gardiner och någon krukväxt. Jag är kanske lite halvgammaldags och har gärna äldre möbler. Engelsk stil i mörkt trä.

Har ni utvecklat showen sedan premiären?

– Vi har spelat den i två år och har ändrat lite efterhand för att hålla oss själva på alerten.

Har det varit någon skillnad att spela showen på landsbygden och i storstäder?

– Mindre än man skulle kunna tro. Alla vill skratta åt Stockholmare. Nej, det är nog inte så komplicerat, trender kanske börjar i Stockholm, men sedan kommer de till övriga delar av landet. Bostadstrenden har väl följt vår turné.

Vad ser du för trender nu då?

– Jag är ingen sådan expert. Men om man pratar om inredningstidningar så tror jag att de har haft det lite svårt att skriva om föreställningen. Men reaktionerna har ändå varit positiva. I Sverige har man den hållningen, man bejakar hellre.

Kommer Ljust & fräscht att visas på tv?

– Nej, det blir aldrig bra, det blir ingen dvd eller tv. Vi är inte så visuella och det är skönt att allt inte måste vara tillgängligt i alla medier.