Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer höstkylan - nollgradigt i Dalarna

Vart tog sommaren vägen? Kallare luft och en hel del regn har dragit in över Dalarna. Temperaturen ligger en eller två grader under det normala och kan sjunka ytterligare ner mot noll grader under natten.

Annons

Under natten och morgonen drog ett kraftigt regnområde in över länet. Regnet har mattats av något under förmiddagen men det väntas ytterligare 5-10 mm regn under dagen.

- Lite svalare har det blivit och en hel regn ligger över Dalarna under dagen. Inte förrän i kväll kommer det att klarna upp västerifrån, säger Maria Jönsson som är meteorolog på Foreca.

Sommaren känns avlägsen med dagens kalla temperaturer. Under dagen väntas mellan 8-12 grader och i dalafjällen blir det ännu kyligare en dagstemperatur på 6-7 grader.

- I natt sjunker temperaturen och i fjällen blir det närapå nollgradigt och endast upp till 3 grader, enligt Maria Jönsson på Foreca.

I kombination med regnet kan det finnas risk för att det kommer snö?

- Nej. Regnet har dragit bort till natten och det blir klart väder på de flesta håll. Det är därför det blir kallt under natten.

Vädret kommer att fortsätta vara ostadigt den här veckan men i början på nästa vecka vänder det igen.

- Ett högtryck kommer in och med det blir det stabilare väder med större chans till sol och temperaturen kommer att stiga med dagstemperaturer på mellan 15-18 grader, säger meteorologen Maria Jönsson.

Så än är inte sommaren slut.

■■ Följ DT.se på Facebook här.

Ladda hem nya versionen av DT:s iPhone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:sAndroid-App här