Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer han ut med en ny bok om Lugnet och skidspelen

För sju år sedan kom John Sohlberg ut med sin första bok om Lugnet och Svenska skidspelen.
Nu kommer uppföljaren, men den här gången har också skid-VM 2015 fått ta stor plats.

Annons

– Jag har velat fullfölja dokumentationen som fanns i den första boken av Lugnet och skidspelen. Nu kändes det angeläget att få med skid-VM 2015 också, och främst har jag gjort den nya boken för min egen skull, säger John Sohlberg.

1992 gjorde John en skriftlig sammanställning av Lugnet och skidspelen genom åren tillsammans med journalisten Bertil Larsson.

Men det var 2009 som John kom ut med sin första bok om Lugnet och Svenska skidspelen, som fick titeln "Lugnet då och nu".

Den nya boken har fått titeln "Lugnet, skidspelen och VM, 2010-2015".

– I den första boken fanns dokumentation om skidspelen med fram till 2009. Nu har jag sett till att dokumentera de senaste skidspelen. Det är många människor som hjälpt mig med att få ihop allt material, säger John Sohlberg.

Den nya boken är på 208 sidor och innehåller en mängd texter och bilder.

– Många tycker nog att några av bilderna är alldeles för små, men jag har velat få med så många bilder som möjligt. Det är viktigt när man dokumenterar något, säger John Sohlberg, som var funktionär inom teknik i skidspelen under åren 1960-1993.

Sedan har han fortsatt att följa tävlingarna på Lugnet som åskådare.

Han har valt att satsa stort och trycka boken i fyrfärg, men bara i 100 exemplar.

– De som vill köpa boken, får vända sig till mig. Jag tar 250 kronor för ett exemplar. Hur stort intresset är för boken vet jag inte, men några har i alla fall hört av sig, säger John Sohlberg.

Någon mer bok om Lugnet och skidspelen kommer han inte att skriva.

– Nej, men däremot håller jag på att skriva en bok om Svärdsjöbygden. Det är mycket fakta som ska kollas upp, så jag kan inte riktigt säga när den kommer att vara klar, slutar John Sohlberg.

Läs också: John firar 70 med att sälja sin bok

Läs också: Lugnet var tänkt som villaområde

Läs också: John hoppas på tidningens läsare