Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kavlar vi upp ärmarna för att göra Mora Tidning mer lokal

Mora Tidnings papperstidning har fått ett mer “nygammalt” utseende. Grafiskt sett ser den lite mer ut som "förr i tiden". Den traditionella loggan, “MT-knappen”, är tillbaka på förstasidan och på löpet. Den gröna MT-färgen har också återvänt. Vi har samtidigt anpassat flödet in på våra olika avdelningar - för att göra insändar-, familje-, debatt- och kulturmaterialet lite mer lokalt.

Grafiska förändringar i papperstidningen i all ära, men det är ändå innehållet som är det viktiga.

Vi har redan under några veckor arbetat medvetet för att få in mer lokal journalistik i våra spalter. Många av er har också upptäckt det och skickat uppmuntrande hälsningar till oss. Tack för det.

Nu ska vi bli ännu bättre och mer lokala.

Grundförutsättningen för att bli det är att ha fler lokala journalister. Det säger sig självt.

De tidigare lokala MT-journalisterna - Katarina Cham Sjödén, Nisse Schmidt och Stefan Rämgård - har fått sällskap av tre nya kollegor. Och av mig som chefredaktör.

Nye sportjournalisten Mathias Andersson är redan på plats sedan en vecka. Han har redan inlett sitt nya värv på allvar. Mathias har tidigare jobbat på DT-sporten - och senast vid Radio Dalarna och SVT-sporten.

MT har även gjort klart med två nygamla medarbetare, som många av er redan känner till. Adam Karls Johansson och Björn Daniels kommer ha som huvuduppgift att tillsammans bevaka allt det som händer i Orsa kommun. De kommer även dyka upp på MT:s sportsidor.

På sidan 4 i tidningen har du kontaktuppgifterna till oss alla på redaktionen, snart dyker även Adam och Björn upp där. Vi kommer under hösten presentera alla våra MT-medarbetare lite mer detaljerat och ingående.

Hur ska vi då gå vidare nu? Till vår hjälp har vi er läsare och kunder. Under sommaren och inför nysatsningen som nu rullar igång genomförde vi en läsarenkät. 171 från vårt område svarade på den.

Många av er menar att innehållet i MT redan är “nära” och “pålitligt”. Intresset för den egna kommunen är stort. Intresset för andra kommuner mindre. Ju närmare innehåll desto bättre, kan det sammanfattas. Många läsare gillar inte när material från andra delar av Dalarna dyker upp i Mora Tidning.

Svaren visar samtidigt vad många vill se mer av.

En sak som efterfrågas är fler reportage om människor från orten. Många vill också se en större granskning av det lokala politiska arbetet och besluten.

Under enkätens svarsperiod, från midsommar till början av augusti, var trafikplanering, integration, tillgänglighetsfrågor, klimat, djurskydd och även kyrklig verksamhet ämnen som berörde extra.

När det gäller MT:s sportbevakning vill många se mer av vad som händer bakom kulisserna och kring alla lokala lag och föreningar, inte minst ungdomsverksamheten. Individuella sporter och ungdomsidrott är något som ligger många läsare varmt om hjärtat.

Utifrån denna läsarenkät vet vi nu hur vi kan gå vidare. Vi ska prioritera det lokala. Mer lokal journalistik och reportage om människor, mer kommunal granskning och gräv samt fler reportage om alla som arbetar hårt i och kring våra föreningar och klubbar.

Papperstidningen MT ska nu bli än mer lokal och mer relevant för dig. Det lovar vi. Samtidigt kommer vi naturligtvis vara lika rappa på de snabba nyheterna i DT.se.

Nu kör vi!