Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan Sunnansjö skola öppna igen

Under tisdagen kan barn och personal återuppta skolverksamheten i Sunnansjö, efter förskolebranden för snart två veckor sedan.
– Ja, det är bara att köra i gång som vanligt med skolan där igen, säger Kalle Berg från kommunens tekniska kontor.

Med start i fredags har kommunanställda och inhyrda entreprenörer under helgen lagt ner ett jättejobb på att riva den brunna förskolan, forsla bort resterna till Björnhyttans avfallsanläggning (där sortering av materialet sker) samt fylla ut och jämna till på brandplatsen.

Därmed kan Sunnansjöeleverna återvända från Nyhammars skola, där de har fått ha sin undervisning de senaste dagarna.

– Nu kan vi ha båda skola och fritids som vanligt i Sunnansjö. De som har skött uppröjningen i helgen har gjort ett jättebra jobb. Vi är så glada att nu kunna återvända till vår skola, säger rektor Eva-Lena Carlsson.

Samtidigt vill hon hylla alla inblandade som sett till att de tillfälliga lösningarna, inte minst skolgången i Nyhammar, har fungerat bra.

– Alla har hjälpts åt att göra det här till en bra tid, trots branden. Jag är stolt över personal, elever och andra som gjort att det har fungerat.

Den gamla skolbyggnaden från 1850 i Sunnansjö är ordentligt sanerad.

– Det är helt ofarligt att vistas där nu.

På skolgården har barnen fått en ännu större yta att leka på, möjligen i väntan på att området kan bli byggarbetsplats. För önskemålet som hörs unisont från Sunnansjö är att förskolan byggs upp igen.

Eva-Lena Carlsson konstaterar att det beslutet ligger i politikernas händer.

– Det är bara att avvakta så får vi se vad som händer.