Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du bjuda på flyktingbarnens tavlor

Tavla nummer 1: ”Trygghet.” ”Skönt att se barnen så glada och att de får sova inomhus”. Sagt av syrisk kvinna på flyktingförläggningen i Garpenberg.
– Under ett möte inför Världens Barn-arrangemanget kom jag på idén att låta asylsökande barn måla tavlor, berättar Erika Jernberg från Hedemora Garpenbergs församling.

Annons

Fyra tavlor som nu finns till salu i kommunhuset Tjädern till högstbjudande är resultatet av arbete med asylsökande barn vid flyktingförläggningen i Garpenberg. Pengarna som tavlorna inbringar kommer att skänkas till Världens Barn, en insamling där Hedemoraborna var mest givmilda i hela länet.

– En distriktssamordnare från Världens Barn och vi ideella organisationer, kyrkan, Lions, Röda Korset, Rädda Barnen, IOGT-NTO och Vasakyrkans scouter, spånade nya idéer för utveckla Världens Barn i Hedemora, då fick jag idén att göra det här med barnen på flyktingförläggningen i Garpenberg, säger Erika Jernberg, församlingspedagog vid Hedemora Garpenbergs församling.

Under samma period hade kyrkan haft ett möte med ägaren till förläggningen att starta en barnverksamhet där ute.

– Då tänkte jag att när barngrupperna kommer i gång vore det kul att börja med att måla tavlor och uppmärksamma dem i samband med Världens Barn, säger Erika Jernberg.

Tavla nummer 2: ”Det goda lyftet”. Tänk att vi kom fram med båten i blåsten när den nästan välte. Det kom en kraft och lyfte oss i land, men båten bredvid oss klarade inte blåsten och månen och solen gråter”. Sagt av fyra syriska flickor, mellan nio och elva år gamla som är tacksamma ett de fått komma hit och för sin lilla lekplats.

Tavla nummer 3: ”Hopp och glädje”. ”Att sova ute och utan mat är inget jag vill göra igen. Så kul att kyrkan har detta så man får leka och måla”. Sagt av pojkar från Irak och Syrien.

Tavla nummer 4: ”Barnen – vår framtid”. ”Barnen skrattar och leker nu. Tack fina Sverige”. Sagt av en grupp syriska mammor som är så tacksamma.

– Nu finns dessa tavlor i Tjädern fram till den 16 oktober och vi hoppas på många fina bud för dem, avslutar Anki Rooslien från Lions club Hedemora.