Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu invigs Max i Mora – ger 40 nya jobb

Max hamburgekedja öppnade under onsdagen den 106:e restaurangen i Sverige, men bara den andra i sitt slag. De nya restaurangerna använder digital beställning av mat och ett nytt koncept framtaget i samarbete med arkitekt Gert Wingårdh.

Annons

Hamburgerkedjan finns redan i Falun och Borlänge men i Mora är konceptet med digital beställning via mobilen eller appen.

– Vi samarbetar med arkitekt Gert Wingårdh och arbetar mycket med flöden , design och funktion. Restaurangen ska passa alla gäster under olika tider på dygnet. Den här restaurangen skiljer sig i allt från de gamla restaurangerna, säger Richard Bergfors vd Max Sverige.

Den första av kedjans konceptrestauranger öppnades tidigare i år i Umeå. Det stora intresset för hamburgare gör att Max planerar att expandera ytterligare, både i Sverige och utomlands.

– Max finns redan i Norge, Danmark och i Förenade Arabamiraten och vi kommer att satsa framför allt mer i Danmark. Vi satsar också stort på vår vegetariska meny och vi klimatkompenserar både för vår verksamet och våra leverantörer.

Inventeringen i Mora omfattar cirka 20 miljoner och omkring 40 anställda arbetar i restaurangen. Satsningen i Mora var helt naturligt, anser Richard Bergfors.

– Absolut, Mora är en bra stad, en central ort i den här delen av Dalarna. Mora är ett stort handelsområde och den intensiva trafiken på riskväg 70 finns utanför knuten, säger Richard Bergfors.

Vilken är din favorit?