Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu har vi börjat få vår belöning"

Nu är den invigd, familjen Anliots k-märkta lada i Västerby, med bubbel, frukt och massor av besökare.
– Det blev en riktig succé. Vid hade 200 besökare bara på påskafton, berättar Stellan Anliot dagen efter.

Sju keramiker flyttar in hette utställningen som fick medverka till invigningen i Västerby. Förutom Pia och Stellan Anliot själva så ställde bland andra Daniel Eriksson, Borlänge, Karin Mååg, Falun, samt Anna Kåks och Sven Möller från Hedemora ut.

– Det är så himla kul eftersom det är våra förebilder. Anna Kåks var också den som fick mig att söka till Konstfack, berättar Pia.

Pia och Stellan träffades på keramikutbildning på Leksands folkhögskola och har efter det vidareutbildat sig på Konstfack. Deras bröllop stod också i just den lada som nu ska bli kombinerad verkstad, utställningslokal och café så fort bygglovet är klart

– Det är så otroligt härligt att de nu öppnar sitt livs ateljé här och att vi dricker kaffe ur kopparna till den bröllopsservis de då gjorde, säger Stellans mamma Minna Anliot som var den som hittade gården för ett antal år sedan och också bor där nu.

– De har gjort en kulturgärning med den här ladan. Det behövs nya generationer med nya idéer, säger hon.