Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har Ludvika fått sin egen ”dalmålning” – av en amerikan

 
Ludvika 100 år
Visa alla artiklar

Spring spring spring, släpp hästarna fria...
Tomas Ledins låt handlar egentligen om något helt annat, men det kan inte hjälpas att låten börjar snurra runt i skallen.

För de tre färggranna hästarna på Shai Dahans väggmålning på husgaveln vid Eriksgatan 11 synes verkligen vara fulla av livsglädje och spring i benen.

På några dagar har den i Los Angeles födde men nu i Borås boende konstnären med världen som arbetsplats, skapat ett fantastiskt konstverk.

I Ludvikagrupperna på Facebook har konstverket och dess skapare hyllats. Shai Dahan har målat de största väggmålade dalahästarna i hela Dalarna, vilket också var målet för honom när han fick uppdraget.

Väggmålningen, eller muralmålningen som Ludvika 100-generalen Håkan Rosén lite mer högtidligt vill kalla den, markerar ett avslut på projektet Årets stadskärna och en del i firandet av Ludvika stad 100 år.

Håkan Rosén påstår att Shai Dahan sett flera väggar i Ludvika som är lämpliga för målningar. Många Ludvikabor skulle förmodligen inte ha något emot om konstnären gör Ludvika den äran igen i framtiden.