Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu han du köpa ett helt pappersbruk för 1 euro

Stora Ensos vd Jouko Karvinen kan tänka sig att sälja Corbhems bruk för 1 euro och att man är beredda att begränsa personalminskningarna till maximalt 54 personer av dagens cirka 350 anställda om det går att hitta en köpare.

Det är nyhetsbyrån SIX som skriver att Stora Ensos förhandlingar med arbetstagarrepresentanter vid dess franska bruk Corbehem lagt fram detta bud.

Branschbevakaren Risi skriver enligt nyhetsbyrån SIX attJ ean-Francois Legrand, som företräder det lokala CGT-facket på bruket släppt uppgifterna liksom att det finns två potentiella budgivare.

Produktionen vid bruket ligger nere sedan sent i januari.

Tidningen Medievärlden skriver att om utvecklingen med minskning av tidningspapperskonsumtion håller i sig kommer Stora Enso inte ha kvar någon tidningspappersanläggning om 20 år. Sjunker efterfrågan ännu mer kan den sista pappersmaskinen stängas redan om 10 år. Men så långt kommer det nog inte att gå tror Karl-Henrik Sundström på Stora Enso att det kommer att gå.

– Vid någon tidpunkt kommer det att vända. För det kommer alltid att finnas behov av papper.