Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu fortsätter konkursbråket i domstolarna

Lagom till att årets vintersäsong inleds i Bjursås så fortsätter det rättsliga efterspelet efter Skicenters konkurs.
I Falu tingsrätt försöker konkursförvaltaren återvinna närmare sex miljoner av familjen Martinssons bolag och Martinssons försöker å sin sida att pungslå statliga Almi Invest på 5,3 miljoner i en tvist vid Östersunds tingsrätt.

I början av december hålls en muntlig förberedande förhandling i Falu tingsrätt där Bjursås skicenter konkursförvaltare Mikael Kubu kräver familjen Martinssons bolag Dala Väg AB på 3 662 699 kronor och det andra Martinssonbolaget Dalabygdens Mark & Bygg AB på 2 259 684 kronor, tillsammans över 5,9 miljoner kronor.

Bjursås Skicenters konkurs berodde på att kostnaderna skenade i samband med bygget av 4-stolsliften och konkursförvaltaren Mikael Kubu vid Ackordscentralen hävdar att de två Martinssonbolagen fått ut betalning på sammanlagt elva fakturor som de inte hade rätt till.

Nu försöker konkursboet återvinna pengarna genom stämningen av de två Martinssonbolagen.

Familjen Martinssons juridiska ombud advokaten Åke Söderman hävdar att de aktuella tvisterna inte är återvinningsbara.

I Östersunds tingsrätt pågår en annan tvist där familjen Martinssons juridiska ombud för Martinssonbolagen Dala Väg, Dalabygdens Mark & Bygg och M-konsults räkning stämt Almi Invest för löftesbrott. Där hålls en muntlig förberedande förhandling en vecka senare, den 9 december.

Där kräver Martinssonbolagen Almi Invest på 5 263 707 kronor och hävdar att Almi Invest lämnat garantier på att de skulle betala leverantörerna till fyrstolsliften vilket ledde till att jobbet med liften fortsatte trots ekonomiska bekymmer.

När Almi svek garantilöftet så ledde det till företagsrekonstruktionen 25 januari 2013 och konkursen 18 april samma år.

"Almi bestrider samtliga yrkanden i dess helhet", är Almis utgångspunkt i den tvisten.