Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får byn en toalettvagn under sommarmånaderna

Flera års kamp är över.
Nu får Sundborn sin toalettvagn.

Annons

I flera år har Kjell Gustafsson kämpat för att få till en toalettlösning vid besöksparkeringen i Sundborn under sommarmånaderna.

Intresset från kommunens sida har varit svagt när det gällt skötselbiten, och pengar har också saknats för investeringen.

Men nu är det klart att en toalettvagn med vattentank kommer att sättas upp vid besöksparkeringen i sommar.

– Det känns bra att den här frågan äntligen fått sin lösning. Nu slipper vi ha folk kissande i buskarna, säger Kjell Gustafsson.

Via ett eventbolag i Stockholm hyrs nämligen en toalettvagn med vattentank in under tre månader.

– Jag fick ett tips om att den här vagnen kunde hyras för nästa inga pengar alls. Kostnaden för tre månader ligger på 21 000 kronor, inklusive moms, säger Kjell Gustafsson.

Efter diverse samtal med kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) och Jonas Lennerthson (S), ordförande i trafik- och fritidsnämnden, fick han till slut ett ja att hyra vagnen.

– Lite långbänk blev det, men i måndags blev det helt klart och nu är vagnen på väg. I slutet av månaden ska den finnas på plats, säger Kjell Gustafsson.

I samma veva har det också blivit klart att Carl Larssongården och Sundborn kommer att få två sommarjobbande ungdomar.

I deras arbete kommer bland annat att ingå att städa och sköta toalettvagnen.

– De kommer att ha vaktmästaren på Carl Larssongården som sin handledare. Ungdomarna kommer också att få hjälpa till på gården och sköta andra grönområden här i byn, säger Kjell Gustafsson och fortsätter:

– Jag är glad över att toalettvagnen nu kommer på plats, men är samtidigt kritisk till att sockenrådet i byn visat så lite intresse. I stället har jag som privatperson fått driva den här frågan ensam. Sedan har vi också ett kommunalråd i byn, Susanne Norberg, som inte heller verkar vara så intresserad av vad som händer i sin hemby, slutar Kjell Gustafsson.