Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar det hända saker i Mora IK

Det har var varit tyst kring Mora IK ett tag, men nu börjar det hända saker.
Robin Johansson var först ut att förlänga sitt kontrakt och under tisdagen skrev även Fabian Gunnarsson på för ytterligare ett år.
– I slutet av veckan har jag nog lite mer roliga saker att berätta, säger Peter Hermodsson.

Mora hade satt den 15 april som deadline till de spelare som fått erbjudanden om förlängning. Den tidsplanen sprack på grund av en sjuk klubbdirektör.

– Jag har haft lunginflammation och inte jobbat på tio dagar, hela förra veckan var telefonen avstängd.

– Därför har vi tappat tid och allt är framskjutet, förklarar Peter den tystnad som varit.

Hermodsson låter inte helt kurant då vi pratar med honom. Han äter fortfarande penicillin, men har börjat jobba igen, så nu börjar det hända lite saker kring laget.

Det är de två största energispelarna som gått i bräschen när det gäller att förlänga sina kontrakt med klubben.

Robin Johansson var först ut att signa och den 25-årige forwarden står inför sin tredje säsong i Mora IK.

Dagen därpå blev det klart att även Fabian Gunnarsson fortsätter. Forwarden kom i fjol från Modos J20-lag och den snart 20-årige värmlänningen blir även han kvar i Dalarna.

– Fabian är en hårt arbetande spelare som är väldigt fysisk i sin spelstil. Han gjorde en riktigt bra säsong och slog sig in i A-laget efter spel med J20 i början, säger tränaren Jeremy Colliton till MIK:s hemsida.

– Vi är mycket glada över att få ha kvar honom och det ska bli spännande att se honom ta nästa steg i utvecklingen.

– Det var givet att stanna. När Mora ville ha kvar mig, så fanns det inget annat alternativ. Detta känns jättebra. Jag har höga förväntningar på nästa säsong. Vi ska vara med där uppe och slåss och jag tror att vi kommer att få ett bra lag, säger den energiske MIK-forwarden.

I övrigt väntar Hermodsson svar från tre spelare, bland annat Johan Alcén och Jonas Westerling.

– När det gäller nyförvärv jobbar vi med fem, sex spelare som vi väntar svar från.

Även en assisterande tränare till Jeremy Colliton väntas bli klar inom kort. Åtminstone lät det så på Hermodsson innan sjukdomen slog till.

– Vi har tappat tio dagar och ligger efter i tid, säger klubbdirektören om Mora IK:s lagbygge som stått stilla en tid, men som nu alltså börjar ta fart igen.

Christopher Fish skrev nyligen på för Västerås, men annars menar Hermodsson att "ingen" från förra säsongen stängt dörren. Däremot är det klart, som vi nämnt tidigare, att det kommer bli färre transatlanter kommande säsong.

Målvakten Dan Bakala lär stå högst på listan annars över vilka transatlanter som eventuellt kan bli kvar. Han har sagt sig vilja spela i en högre liga och med tanke på säsongen i MIK, där han blev tvåa i allsvenskans målvaktsliga, så lär det komma anbud, om han inte redan fått några.

Jag kan tänka mig att ni vill behålla Jerry Pollastrone?

– Han hade vi gärna behållit, bekräftar Hermodsson.

– Men Pollastrone har sagt att han vill kolla hur attraktiv han är på marknaden.

Spelare som Brett Palin och Kevin Mitchell kan MIK-fansen med stor sannolikhet glömma.

– Vi kommer inte att ha råd med dem, menar Hermodsson.

Klubbdirektören berättar att Mora IK kommer att bygga "mer försiktigt" i år och eventuella transatlanter kontrakteras senare under säsongen.

– Just nu har vi inte ekonomi till såna värvningar. Vi måste se hur mycket som kommer in via sponsorbiten. Sedan vet vi heller inte hur tv-avtalet kommer att se ut än, hur mycket pengar det kommer därifrån.

– Generellt är det mindre pengar i allsvenskan den här säsongen, vi bygger försiktigt och så får vi se i augusti-september hur mycket pengar vi har och eventuellt spetsar till laget då.

– Men vi har absolut inte stängt dörren för någon, poängterar Peter Hermodsson.

Till sist kan vi nämna att liksom den gångna säsongen hoppas Mora IK på ett extra stöd bland fansen. Då kallades projektet för Stjärnspelaren, men till kommande säsong har man döpt om insamlingen till Spelarstödet.

"Förra säsongen startade vi upp projektet Stjärnspelaren. Stjärnspelaren kanske skapade lite fel förväntningar på de spelare Mora IK skulle ta hit", förklarar Mora IK namnbytet på sin hemsida.