Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir disciplinnämnden tuffare

Disciplinnämnden har beslutat om nya riktlinjer inför säsongen 2012/13.
Det blir hårdare straff för domarvåld, huvudtacklingar och återfall.

Disciplinnämnden avser, med början säsongen 2012/13, att:

* Generellt skärpa sin praxis när det rör sig om våld och hot mot domare.

"De två senaste säsongerna har det hos disciplinnämnden skett en ökning av antalet ärenden rörande våld och hot mot domare. Disciplinnämnden och inte minst domarkollektivet ser med stor oro på den aktuella utvecklingen," skriver disciplinnämnden i ett pressmeddelande.

* Generellt skärpa straffen avseende tacklingar mot huvudet något.

"Under säsongen 2011/2012 skedde i Elitserien och i Hockeyallsvenskan en markant ökning av antal ärenden avseende tacklingar mot huvudet. Tacklingar mot huvudet medför en stor risk för skador."

* I högre grad beakta återfall vid straffmätningen.

"Disciplinnämnden har historiskt varit relativt försiktig i sin tillämpning av återfall som en försvårande faktor och har sällan utdömt mer än ytterligare en matchs avstängning på grund av återfall. Riksidrottsnämnden har sett särskilt allvarligt på återfall i likartade allvarliga förseelser som sker inom ett kort tidsspann. "