Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir det VM-cup i Venjan och Malung

Fiskeklubbarna i Malung och Venjan ska tillsammans arrangera en stor fiskehelg under vårvintern. De anrika fisketävlingarna Skinnarnappet och Venjanspirket genomförs under en samlad tävlingshelg i april, och blir tillsammans "VM-cupen".

– Vi tror att det kan bli mer attraktivt för långväga deltagare att komma hit om vi arrangerar två tävlingsdagar under en helg, säger Göran Halvarsson och Lars Löök i fiskeklubbarna Skinnkroken respektive Venjansfirren.

Det blir både två enskilda fisketävlingar och en "VM-cup" (Venjan-Malung) med ett sammanlagt resultat där tre bästa herrar, damer och juniorer kommer att belönas med speciella "VM-pokaler".

"VM-cupen" avgörs 12-13 april, helgen innan påsk, och arrangörerna är glada åt att det äntligen har blivit vinter.

– Vi måste ju få riktiga isar, som håller fram tills det är tävlingsdags. Det har ju varit dåligt hittills i vinter och är fortfarande farligt ute på isarna.

– Nu hoppas vi att det fortsätter med lagom kyla, men att det inte kommer någon mer snö, i alla fall inte innan isarna blivit riktigt starka, säger Göran Halvarsson.

Två anrika fisketävlingar är det som samarbetar i den första VM-cupen.

Venjanspirket avgörs i år för 51:a året, och Skinnarnappet går mot den 33:e årgången.

VM-cupen börjar med Skinnarnappet på Kappsjön söder om Malung. Andra dagen blir Venjanspirket ute på Venjanssjön.

För fiskeklubben Skinnkroken väntar en intensiv isfiskeperiod under vintern och vårvintern.

Innan den nya "VM-cupen" ska arrangeras så har klubben ett annat stort arrangemang på agendan.

– I mitten av mars ska vi ha SM i mormyska-fiske med tre tävlingar på två dagar. Tävlingarna då kommer att avgöras på Öjesjön och Tyngen, säger Göran Halvarsson.

Årets SM kommer att bli tionde gången som Skinnkroken har ett SM-fiske sedan mitten av 1980-talet.