Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir det ännu mera pannkaka

- Dom två kontrakten innebär att vi ökar vår försäljning med upp mot 18 procent, kommenterade en sprudlande glad Gun-Britt Malmkvist.

Affären med Coop är den största av de två och omfattar lite drygt en och en halv miljoner pannkakor årligen. De kommer att vara KRAV-märkta och säljas under Coops eget märke, Änglamark, och lanseras över hela landet.

- Vi ska börja leveranserna 1 april så nu måste vi sätta högsta fart och installera fyra nya stekpannor, konstaterade Laggens huvudägare.

Då var klockan sju på torsdagskvällen och Laggens chef i full gång i produktionen.

Lite unikt är att man hos Laggen bygger sina maskiner själva.

- Vi har vår duktige tekniker Lars Jakobsson och han tar hjälp av den kompetens som finns hos många små företag i bygden. Det känns jätteroligt.

Det andra kontraktet är skrivet med storköksgrossisten Menigo, tvåa på marknaden bakom Servera.

- Menigo är rikstäckande och har främst landsting och kommuner som kunder, förklarade Gun-Britt Malmkvist.

Det kontraktet tror hon kan innebära 800 000 till 900 000 pannkakor årligen, även de KRAV-märkta.

- Vi på Laggen vill gärna tillverka mer produkter som inte påverkar vår natur på ett negativt sätt.

Och det kan komma mer...

- Vi har fler krokar ute sedan i höstas och det verkar som om proppen har gått ur. Men sedan är det en fråga om hur mycket vi mäktar med. Vi är tämligen trångbodda. Men det får vi ta i ett senare skede. Nu har vi massor med jobb som måste göras.

Gun-Britt Malmkvist uppger att man personellt förberett sig för expansionen genom att ta in en del nya medarbetare under hösten.

- Vi är 27 anställda för närvarande och vi tänker känna oss för vad vi klarar innan vi börjar titta på ytterligare nyanställningar.