Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är skateboardparken invigd

I lördags invigdes skateboardparken i Falun.
Gustav Wahlberg, ordförande i Falu skate och snowboardklubb, rördes nästan till tårar.
– Vi har väntat så himla länge på det här, säger han.

Det vilade en stark känsla av "äntligen" över den stora skara människor i alla åldrar som samlats för att vara med vid invigningen av skateboardparken. Trafik- och fritidsnämndens ordförande Jonas Lennerthson (S) satte ord på känslan:

– Det är hur äntligen som helst, säger han.

Klubbens styrelsemedlemmar hade inte i sin vildaste fantasi anat att parken skulle locka så många barn som den gör. Dagligen har man kunnat se ett stort antal barn i olika åldrar åka bräda och sparkcykel i parken. Lite här och var under invigningen hördes folk prata om parken som en "perfekt fritidsgård".

Det var 2006 som ett gäng brädåkare slog sig ner och började prata om hur de skulle kunna utveckla sitt stora intresse. De bildade förening och började driva frågan om att bygga en park. Sedan dess har frågan stötts och blötts, placeringen har ifrågasatts och finansieringen har diskuterats fram och tillbaka.

Nu ligger parken där intill Västra skolan där allting började en gång, på den enda rätta platsen om man frågar klubbens medlemmar som arbetat i projektet. Någon alternativ plats för parken har egentligen aldrig varit aktuell för dem.

För Falu skate och snowboardklubb var invigningen mer ett startskott för en fortsättning än en ceremoni för att parken står färdig. De siktar på att bygga ut parken och göra den till en av Sveriges häftigaste, utan att vara kaxiga men med ett stort mått ödmjukhet.