Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är kårebockarna utsläppta i stan

Det är inte bara kor som släpps på grönbete under våren. Efter lördagens avtäckning på Stora torget har även 20 Kårebockar spritts i stan, så att den som vill kan göra en konstvandring bland kreativt utstyrda fän.

Klockan kvart i tolv på lördagsförmiddagen var det dags för årets invigning av Kårebockarna, en open-art utställning med syftet att förena konstnärer och lokala företag i Falun. Kultursekreterare Pelle Ahnlund höll invigningstal, och fick senare avlösning av Julia Hamrin och Linda Fredell som konferencierer. På eftermiddagen kunde man se Kårebockarna på släpkärror, på väg mot sina sommarbeten i Falun. Meningen är att allmänheten ska gå konstvandring och titta på dem i tur och ordning, för att avlägga röst så att den finaste bocken kan utses under höstmarknaden den 19 augusti.