Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Notgårdshemmet kan utvidgas med 12 platser

På tredje våningen i det hyreshus på Notgården, som i flera år varit hem för ensamkommande flyktingungdomar, finns möjlighet att utvidga verksamheten med 12 platser.
Det är den troliga lösningen när flyktingboendet Röda nästet på Brunnsvik avvecklas till årsskiftet.

– En arbetsgrupp har kommit fram till att det är möjligt och har analyserat en rad frågor som hör samman med en flytt tid, uppger Mohammed Alkazhami, verksamhetschef på Ludvika kommuns integrations- och etableringscenter.

Förutom en utvidgning med 12 platser berörs en personalgrupp på 11 personer.

– Det finns plats att även inrätta mer personalutrymmen i huset där Notgårdshemmet är inrymt, säger Alkazhami.

Ludvika kommuns integrationsenhet sköter boendet på Brunnsvik på uppdrag av Smedjebackens kommun.

– Beslutet om att flytta de 12 platserna till Notgårdshemmet är inte taget än men det är vad vi är inriktade på, konstaterar Mohammed Alkazhami.

Placeringen på tredje våningen på Notgårdshemmet är möjlig genom att det där finns lägenheter som inte används i dag.

– Någon större ombyggnad behövs inte.

I dag finns 16 platser på Notgårdshemmet. Ludvika kommun betalar 1,6 miljoner kronor i årshyra till det kommunala fastighetsbolaget Ludvikahem. Där ingår 200 000 kronor, som är tänkt att täcka de kostnader som uppstår den dag då hyreshuset ska återställas i ursprungligt skick.

Merparten av de som bor på Notgårdshemmet och Röda nästet är ensamkommande ungdomar från Afghanistan. Kommunernas kostnader täcks av Migrationsverket.