Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nostalgisk fotoutställning i Nyhem

I samband med Dan Andersson-veckan bjöd Ludvika Fotoklubb minnesutställningen "Bilder ur Bertil Danielssons fotoalbum" på Hammarbacken.
På lördagen var det dags för en ny utställning med bilder tagna av den framlidne tidningsmedarbetaren och kulturprofilen.

Annons

Den här gången är det Grangärdebygdens Fotoklubb som har satt ihop utställningen, som enbart rymmer bilder från Grangärdebygden.

Till lördagens vernissage i Nyhem kom ett 30-tal besökare för att titta på bilderna och höra Nya Ludvika Tidnings familjeredaktör och krönikör Bo Johannesson berätta om Bertil Danielsson.

Utställningen rymmer många bilder på lokala profiler men även kändisar på besök i Grangärdebygden och historiska byggnader.

"Men titta, där är ju han" och "Oj, såg det ut så där" löd reaktionerna när besökarna, alla med en relation till Bertil Danielsson och Grangärdebygden, tittade på bilderna.

På skärmarna sitter bland annat bilder på kioskägaren Karl Einar Karlsson, Edit Tillman, Ica-handlaren Arne Schollin, Trio me' Bumba i Grangärde kyrka och Monica Zetterlund på besök i Nyhammar 1963.

Utställningen håller öppet i Nyhem klockan 15–19 varje dag till och med söndag.

På plats ges besökarna även möjligheten att köpa en nyproducerad almanacka med Bertil Danielssons bilder från Grangärdebygden.