Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nostalgimacken belönades i fullmäktige med blombukett och applåder

September månads Hedemorablomma delades ut till Nostaligmacken i Långshyttan.
– Roligt att få uppskattning för det arbete som vi lägger ner, sade Kurt Östlund.

Vid varje kommunfullmäktigesammanträde i Hedemora delas Hedemorablomman ut. Syftet med detta är att uppmärksamma personer i Hedemora som gjort något extra för kommunen. Vid höstens första sammanträde delades blomman ut till en ideell förening, nämligen Nostalgimacken i Långshyttan.

Macken i fråga invigdes för övrigt faktiskt på dagen tre år tidigare, lördagen den 15 september 2012.

– Det här var en gammal mack, som stod här i Långshyttan från 1940-talet till mitten av 60-talet, ute i Ostbo, berättade Kurt Östlund, Nostaligmackens ordförande, för DT:s utsände i samband med invigningen för tre år sedan.

Hedemorablomman togs emot av just Kurt Östlund, initiativtagare till att Nostalgimacken byggdes. Kommunfullmäktiges ordförande Berndt Nygårds (S) läste upp nomineringen från talarstolen:

"Kurt Östlund är ordförande i den ideella föreningen Nostalgimacken i Långshyttan. Föreningen har skapat en mack med tidsenliga pumpar och tidsenlig interiör och därmed gett Långshyttan en trevlig mötesplats och Hedemora en turistattraktion. Föreningen med eldsjälen Kurt jobbar ständigt med att utveckla macken och dess aktiviteter. Deras torsdagsträffar under sommaren har blivit alltmer välbesökta."

Kurt Östlund mottog en blombukett och en kram från Berndt Nygårds innan han tackade för utmärkelsen.

– Tack så mycket för detta. Det är väldigt roligt att få uppskattning för det arbete som vi lägger ner, sade Kurt Östlund, som även fick en varm applåd av kommunfullmäktiges ledamöter.