Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk genomklappning i första majorn

Annons

Norskan Suzann Pettersen var på väg mot en skrällseger i årets första majortävling i golf _ tills hon började inse vad som var på väg att hända och spelet rasade ihop.

I stället var det underbarnet Morgan Pressel som vann Nabisco Championship.

Suzann Pettersen, eller "Tutta" som hon kallas, har länge ansetts vara en av de mest lovande spelarna som inte vunnit en USA-tourtävling.

Och med ryggskadan för två år sedan och all turbulens kring tränarskifte och caddiebyte förra året verkade den dagen vara en bit bort _ något som visar sig stämma ett tag till.

"Tutta" ledde med tre slag när det bara återstod fyra hål. Då rasade allt.

Bogey på 15:e hålet följdes av dubbelbogey på 16 och när hon sedan missade parputten på 17:e var ögonen tårfyllda och ledningen borta.

I stället var det Morgan Pressel som vann på det rekordhöga segerresultatet tre slag under par.

Pressel fick spela US Open första gången som tolvåring, kom tvåa i samma tävling 2005 och är nu som 18-åring den yngsta majorvinnaren genom tiderna. Pettersen fick nöja sig med en delad andraplats efter 72_69_71_74 slag, samma placering hon fick i genrepet i Phoenix förra veckan.

Bästa svenska blev Maria Hjorth, som inledde dagen tre slag från ledningen, som slutade på niondeplats. Falutjejen lyckades dock inte blanda sig i toppstriden på riktigt under rundan, men kan trösta sig med en prischeck på motsvarande 320|000 kronor.

De andra svenskorna gick det betydligt sämre för.

Annika Sörenstam kom 31:a, Helen Alfredsson 38:a, Sophie Gustafson 44:a, medan Liselotte Neumann delade 61:a platsen med Carin Koch, som spelade 15 slag sämre på de två avslutande ronderna än de två första.

Linda Wessberg, Europatourens näst bästa spelare i fjol, missade kvalgränsen.

TT

Mer läsning

Annons