Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrman på chefsstol i Ludvika

När det finländska företaget Normet köpte den del av Essverk i Ludvika, som är inriktat mot berghantering, blev Pentti Köylijärvi chef för den skandinaviska verksamheten med Ludvika som bas. Sedan i somras är Köylijärvi tillbaka i Finland för nya arbetsuppgifter inom Normet.

I väntan på en ny chef har Essverks tidigare ägare, Tryggve Sjöberg, temporärt haft den rollen.

– Men nu är det klart att norrmannen Ola Woldmo kommer hit som ny chef den 1 oktober, upplyser Sjöberg, som normalt är försäljningschef för Normet i Skandinavien.

Sjöberg känner väl till Woldmo:

– Han har ett stort kontaktnät och kan det här med tunnlar, berg och kemikalier, de delar som vi i Normet är inriktade på.

Woldmo har 30 års erfarenhet av branschen och har arbetat som projektledare och rådgivare för ett antal stora anläggnings- och infrastrukturprojekt i Norge, övriga Europa, Afrika, Sydamerika och i Asien. De senaste åren har han haft en egen konsultfirma.