Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordpublik hyllade Brage på Domnarvsvallen

Konfettiregn i luften och guldhattar på.
På måndagskvällen hyllades Superettanklara IK Brage av rekordpublik, 1783 personer, i samband med matchen mot Sandvikens IF som slutade 0–0.
– Vi försökte gå för det och ge fansen en seger, men vi skapade inte nog många chanser, säger Johan Eklund.

Annons

TV: Här hyllas Brage efter Superettan-avancemanget – se vilda firandet i omklädningsrummet

Stefan Ilic i kamp om bollen med en Sandvikenspelare.

Klart för Superettan – ladda ned ditt eget Bragelöp

Förutsättningarna inför matchen var speciella eftersom Brage redan på söndagen säkrade avancemanget till Superettan i och med Team TG:s seger mot Akropolis. Gästande Sandviken slåss däremot för nytt kontrakt och hade således allt att spela för.

– Det blev en märklig match i och med att vi visste att vi var klara redan. Och Sandviken var ju rätt nöjda med poängen, hade de velat gå framåt lite mer så hade matchen öppnat upp sig, säger Johan Eklund.

Den första halvleken slutade mållös. Sandviken förmådde inte skapa någon chans, mer än möjligen en frispark som hemmamålvakten Peter Rosendal inte hade full koll på.

Brage testade däremot SIF-målvakten Tim Markström (tidigare i Brage) med ett flertal skott. Benjamin Hjertstrand hade även ett par farliga frisparkar innan han i första halvlekens slutminuter fick till en riktig kalasträff som styrde på en SIF-spelare och såg ut att ställa Markström. Men den sistnämnde räddade på ett mirakulöst sätt (årets räddning på Vallen?) och såg till så att ställningen i halvtid var 0–0.

I den andra halvleken flyttade Sandviken upp sina positioner och satte mer press på Brage. Nu fick även Peter Rosendal i hemmamålet visa sin klass. Sandvikens Namir Alispahic hade även ett skott i stolpen i den 82:a minuten.

Men några mål blev det inte och Brage är alltså fortsatt obesegrat på hemmaplan. För Sandviken var det en viktig poäng i jakten på nytt kontrakt.

Till tonerna av "Vi är tillbaka" från Serik Fans spelade Brage av matchens sista minuter och på slutsignalen brakade konfettiregnet loss samtidigt som guldhattarna kom fram.

Matchen lockade 1783 personer, vilket innebär nytt publikrekord för Brage i år. Om inte anvancemanget hade säkrats redan i söndags, så hade sannolikt ytterligare några personer trotsat höstkylan och tagit sig till Vallen.

Johan Eklund flyttade hem till Dalarna inför den säsongen efter fem säsonger i GIF Sundsvall. Huvudmålet var att spela upp Brage i Superettan.

– Det var det här jag hem för, att gå upp i Superettan och det känns jättebra att vara med på den här resan.

Fortsätter du nästa år?

– I kväll firar vi, sen får jag komma med besked. Jag vill inte ta bort fokus från vår serieseger, säger Eklund som hyllade Bragesupportrarna efter slutsignalen.

– Fansen följer med oss till Umeå och Luleå och var som helst. Det här är deras avancemang lika mycket som vårt. Efter de tunga åren förtjänar de att få fira, säger Eklund.

Brage hyllas av supportrarna efter matchen mot Sandviken.

Anton Lundin förstår inte hur Tim Markström kunde rädda Benjamin Hjertstrands skott i slutet av den första halvleken.

Bragesupportarna i Serik Fans sjöng under i stort sett hela matchen.

För Plus-kunder: (TV) Här hyllas Bragehjältarna efter matchen mot Sandviken

IK Brage–Sandvikens IF 0–0

Varningar, Brage: Carlos Garcia, Ardian Rexhepi. Sandviken: –.

Domare: Jesper Ekwall.

Publik: 1783.

Laget:

IK Brage på Domnarvsvalllen: Peter Rosendal - Simon Stenberg, Carlos Garcia, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes - Erik Nilsson, Benjamin Hjerstrand - Anton Lundin (71), Stefan Ilic, Ardian Rexhepi - Johan Eklund.

Ersättare: Ludvig Larsson (mv), Viktor Bergh, Gustav Sundström, Jesper Åman, Rasmus Lindgren, Viktor Adebahr, Memocan Elalmis (71).

För Plus-kunder:

Från tidernas fiasko till framtidstro – så har Brage hittat rätt igen: "Vi ska vara hela Dalarnas lag"

Bågefeldt: "92 års fotbollstradition har fått upprättelse"

Brage tillbaka i Superettan – här är hjältarna

Här är gänget som kvalade upp IK Brage i Superettan 2009 – vad hände sedan?

Stort bildextra – Se Brages resa från mörkret 2013 och tillbaka till eliten 2017

TV: Här blir Brage klart för Superettan – vi sände live med laget

Annons