Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grycksbospelare lånas ut till Sandviken: "Det är för deras utveckling"

Grycksbospelare lånas ut till Sandviken i Elitserien.

– De utvecklas ju självklart jättemycket av att vara i ett elitserielag, säger Sandvikens lagledare Sofia Rådman.

Annons

Grycksbodamerna gick som tåget förra säsongen i bandyallsvenskan och hade möjlighet att gå upp till Elitserien, men av ekonomiska skäl valde klubben att tacka nej.

Trots att det inte blev någon uppflyttning kommer nu spelare från Grycksbo ändå spela i Elitserien. Sandviken och Grycks har nämligen skrivit ett samarbetsavtal med tre av Grycksbos spelare.

– Vi har tre spelare från Grycksbo som vi har på avtal, samarbetsavtal, så vi får använda tre spelare, Wilma Uhlin, Tova Grönoset och Matilda Jakobsson, säger Sandvikens lagledare Sofia Rådman.

Även F17-lagen kommer ingå ett samarbete säger Rådman.

– Det kommer bli ett sammanslaget lag, Grycksbo, SAIK och team Hälsingland, för att de tjejerna som har åldern inne ska få spela i den serien också.

Grycksbo tappar dock inte någon av sina spelare helt, utan tanken är att de ska kunna medverka i alla Grycksbos matcher.

– I första hand så spelar de i Grycksbo, men de har försökt lägga serierna så det inte ska krocka för att spelare ska kunna spela i båda serierna.

Sofia Rådman menar att detta samarbete är till för att främja Uhlin, Grönoset och Jakobssons utveckling.

– Det är ju för deras utveckling också, de utvecklas ju självklart jättemycket av att vara i ett elitserielag, de får komma till sitt lag på en lägre nivå och vara drivande i laget, och här får de komma och kriga för att vara med och hänga på, så det är jättebra för utvecklingens skull.

Mer läsning

Annons