Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Benjamin Hjertstrand lånas ut till IK Brage från Dalkurd FF "Värd en chans att bli en viktig spelare"

Det händer en hel del på in- och utfronten i IK Brage.
Dagens stora nyhet är att man lånar Benjamin Hjerstrand från Dalkurd FF, med förhoppningen att utveckla den unge försvararen till en mer betydande roll i IK Brage.

Annons

Den 22-årige försvararen Benjamin Hjertstrand lånas ut från Dalkurd till Brage. I Superettan har Hjertstrand fått begränsat med speltid, och bara startat tre matcher samt bytts in i tre.

Nu vill Brage ge honom chansen att utvecklas och bli en del av IKB på sikt.

– Vi ser Benjamin Hjertstrand i ett längre perspektiv där han kan ha en framtid i Brage, säger Ola Lundin i Brages sportgrupp.

– Han är väl värd en chans att slå sig in och bli en viktig spelare. Det tror vi han kan bli hos oss. Hjertstrand är en väldigt kompetent spelare som kan användas på flera positioner. Han är bevisat på hög nivå.

Eftersom Hjertstrand är under 23 år innebär låneavtalet att han i teorin kan få spela i både division 1 med IK Brage och Superettan med Dalkurd.

– De har möjligheten att plocka tillbaka honom, precis som vi har med Oscar Lundin (anm. utlånad till KIK), men det betyder inte per automatik att han kommer att spela för bägge klubbarna. Han är en Bragespelare från och med nu.

Att Dalkurd och Brage samarbetar kring spelare är en tämligen unik företeelse. Enligt Ola Lundin har man inte pratat om något mer utvecklat samarbete klubbarna emellan.

– Det finns inget uttalat, men vi har hittat en lösning för den här spelaren. Det är kul om det gynnar både klubben och spelaren. Vi har haft en bra dialog med Adil (anm. Kizil, sportchef) och Dalkurd.

En annan nyhet i den anrika Borlängeklubben är att Jesper Åman plockas upp i A-laget från Brageakademin och U19-laget. Åman kommer ursprungligen från Falun.

Samtidigt står det klart att Emil Johansson lämnar med ännu oklar klubbadress.

– Han kände att han ville lämna, och vi godkände det, säger Ola Lundin.

Tidigare Bragespelaren Patrik St Cyr har även skrivit på för Gamla Upsala SK, Gusk, rapporterar UNT.

LÄS ÄVEN IK Brage värvar nygammalt

LÄS MER om Dalarnas fotbollslag

LÄS MER om Dalkurd FF

Benjamin Hjertstrand lånas ut från Dalkurd till Brage.

Annons