Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norge till nedflyttningsserien

Annons

Norge gjorde tre mål inom loppet av 1.42 mot nykomlingen i Tyskland i ishockey-VM men tappade sin 3_2-ledning och föll med 3_5 och tvingas nu till spel i nedflyttningsserien.

Även Lettland får överraskande spela där efter förlust mot Italien som vann med 4_3 sedan Jason Cirone avgjort i förlängningen.

Norge hamnade i 0_2-underläge mot Tyskland men vände på matchen inom loppet av 1.42 i den andra perioden. Mats Trygg, Djurgårdens Morten Ask och Lars-Erik Spets, Brynäs, svarade för de snabba målen mellan 2.08 och 3.50 i början av den andra perioden.

Men bara 35 sekunder efter det norska ledningsmålet kvitterade Tyskland genom Michael Wolf och laget gjorde sedan ytterligare två mål i den andra perioden.

Det enda norrmännen kunde glädja sig åt efter matchen var att nyblivne svenske mästaren Per-Åge Skröder, Modo, är klar för spel. I tisdags blev han pappa och kunde lämna klartecken för VM-spel.

Norge, som kom tillbaka till A-VM förra året och blev elva, får nu spela i nedflyttningsserien mot Lettland, Ukraina och Österrike. De två sista lagen flyttas ned till B-poolen.

TT

Mer läsning

Annons