Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norge övertygade mot Ungern

Annons

Norge är i storform och tog på onsdagskvällen den andra 4_0-segern på fyra dagar när Ungern kördes över hemma på Ullevål. Vinsten innebär att Norge i högsta grad är med och slåss om en av två platser i grupp C till EM nästa år.

Steffen Iversen nickade in 1_0 på hörna i 22:a minuten, men småslarvigt försvarsspel gjorde att Ungern tilläts få några halvchanser _ dock utan att utjämna.

Avgörandet kom i andra halvlek när Daniel Bråten ökade på Norges ledning till 2_0 i 58:e minuten och John Carew gjorde 3_0 bara två minuter senare. Carew gjorde sedan sitt andra mål elva minuter före slutsignalen.

Toppkonkurrenten Grekland var nära att råka ut för ett bakslag i hemmamötet mot Moldavien, som kvitterade till 1_1 i 80:e minuten. Men i sista minuten frälste Nikos Liberopoulos de regerande Europamästaren med det avgörande 2_1-målet.

Bosnien-Hercegovina slog Turkiet i lördags och tog en ny fullpoängare under onsdagskvällen via en 1_0-seger hemma mot Malta. Zlatan Muslimovic, fotbollsfostrad i Husqvarna och IFK Göteborg, gjorde mål för andra matchen i rad.

Grekland toppar gruppen på 18 poäng, Norge, Bosnien-Hercegovina och Turkiet har 13 poäng, där de sistnämnda har en match mindre spelad.

TT

Mer läsning

Annons