Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norea, Ida och Filippa är årets duktiga Wåghälls-stipendiater

Den 17 februari delades årets stipendier från Dagmar och Bertil Wåghälls Ungdomsfond ut. Årets stipendiater heter Norea Melandsö, Ida Öberg och Filippa Nordgren.

Annons

Sedan 1983 har det varje år delats ut 3 stipendier från fonden till duktiga ungdomar inom livsmedelshandel, idrott och skola. Till 151 ungdomar har det delats ut 692 000 kronor.

Norea Melandsö, 18 år, är skolans stipendiat 2020. Hon går sista året på tvärvetarprogrammet på Soltorgsgymnasiet i Borlänge. Hon brinner för ungt ledarskap och är utbildad inom ”Unga möter unga”.

Under sommaren i år är hon med och arrangerar Premiumlägret, ett läger för ungdomar.

Norea arbetar mycket inom skol-IF men hinner också med att andra jobb, till exempel på Buskåkers Gästgiveri. Hon ska använda stipendiepengarna till sin fortsatta resa inom ledarskap: ”En sak är säker. Jag kommer aldrig att sluta älska att utbilda vår nya generation”.

Ida Öberg, 19 år från Borlänge, är livsmedelshandelsstipendiat i år. Hon började jobba när hon var 15 år med att sälja jordgubbar på sommaren utanför Hemköp. När sommaren var slut blev hon erbjuden fortsatt jobb på Hemköp. Jobbade då med att sitta i kassan och med självscanningen. Efter tre år kände hon att det var dags att byta arbetsplats då schemat kolliderade med schemat i skolan. Hon fick då jobb på Willys, även där i kassan till att börja med. Nyligen fick hon ansvaret för brödavdelningen.

Stipendiepengarna tänker hon använda till framtida studier.

Idrottsstipendiaten 2020 heter Filippa Nordgren, 15 år, kommer från Falun. Filippa behärskar backhoppning, sprint och långdistans. För närvarande spelar hon fotboll och tävlar i 800 meter och 500 meter samt den udda sporten skeleton där hon är med i ungdomslandslaget och satsar på nästa ungdoms-OS. Hennes främsta meriter hittills i skeleton är att ha deltagit i en Europacup-tävling och OS-kval i Lillehammer och i Königsee.

2019 gick hon en utbildning för att bli en ännu bättre ungdomsledare.

Stipendiepengarna tänker hon använda till att delta i så många internationella tävlingar som möjligt. Då behövs medel för att de omkostnader som uppstår när hon åker på träningsläger.

Bertil Wåghäll, skaparen av Dagmar och Bertil Wåghälls Ungdomsfond, föddes 1922 och växte upp på en bondgård nära Hedemora.

1964 öppnade Wåghäll den första stormarknaden i regionen, Borlänge Hemköp.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel