Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordqvist på Galleri Eklund

Hanna Fideli Nordqvists, från Falun, visar just nu sina fotorealistiska målningar på Galleri Eklund i Djursholm, Stockholm.

För två år sedan gick hon ut textil- och bildkonstprogrammet på Haraldsboskolan i Falun. Det senaste året har hon studerat vid Gerlesborgsskolan i Stockholm. Nu ger Galleri Eklund i Stockholm en separatutställning med verk av Hanna Fideli Nordqvist.

Hanna arbetar med oljemåleri. Hennes motiv är oftast fotorealistiska bilder av människor. Bilder som hon bygger upp med liten pensel och små streck som ger en speciell yta.

Så här säger Hanna Fideli själv om sina bilder:

"Jag tycker om känslan av att titta på ett av mina motiv och känna igen formerna som något från min vardag men ändå uppleva att någonting i motivet är skruvat eller förstärkt. Som en alternativ verklighet där jag bestämmer historien. För mig består mina bilder av två lager. Ett lager som är hela bilden som den ses på håll, och ett lager som syns när man går riktigt nära och ser de myllrande texturer som ytorna är byggda av. Jag arbetar utifrån en fotoförlaga där jag först redigerar fram de färger jag vill ha och de föremål jag vill föra in i ursprungsbilden".